Bukfest: příběh letního tábora 2023

Bukfest, akce nabitá autorskými čteními, autogramiádami a besedami nad knihami, svolává do prostředí Jizerskohorských bučin každoročně velké množství čtenářů. Letos byla účast ještě vyšší než v minulých letech, neboť pozvání na autorské čtení přijala největší hvězda v poli literárním – prozaik, básník a dramatik Kylián Jirásek.

Pokračování textu Bukfest: příběh letního tábora 2023

Loch Les: příběh letního tábora 2022

Před několika málo desítkami let odpluli naši předkové hledat novou zem. Místo, kde by mohli žít a udržovat naše tradice, kde by se lidu i skotu dařilo, kde by nebylo válek a sporů. I dopluli do kraje, kterému se dnes říká Skotsko. Myšlenka na nový kraj a dobré žití však neudržela pospolitost rodů dlouho. Hádka o to, kdo bude třímat mocný meč a vést náš malý národ, neměla řešení. Spor a svár mezi jednotlivými rody kazil krásu místního kraje, jako by příroda sama nám dávala najevo svůj nesouhlas.

Pokračování textu Loch Les: příběh letního tábora 2022

V Příšeří: příběh letního tábora 2021

V zemích rýžových polí rozprostírala se říše mocného šóguna. Dobře se dařilo jeho lidu, vládl spravedlivě a své zkušenosti předával svému synu, který měl vládu po otci převzít. Princ Šikero byl oblíbený i mezi poddanými a roky plynuly jako voda v řece. Stejně milovaná byl i princezna Lynn, starší sestra prince Šikera. Čím byla ale starší, tím uzavřenější byla a stranila se všech tradičních oslav. I při velkolepých slavnostech v paláci, které její otec pořádal, zůstávala jen po co možná nejkratší dobu a veškerý čas věnovala studiu starých svitků v palácové knihovně.

Pokračování textu V Příšeří: příběh letního tábora 2021

Stepní běžci [Tábor 2019]

Vážení čtenáři, konečně se našemu deníku Los Mailos podařilo zjistit veškeré podrobnosti k událostem, které otřásly naším okrskem. Přinášíme vám tedy ucelený obraz, který zachycuje pravdivě celou situaci kolem Rouzíina ranče i bandy takzvaných Stepních běžců.

Fotografie z letního tábora Stepní běžci 2019: https://photos.app.goo.gl/Y98JbQEzkaPkkQvS9

Pokračování textu Stepní běžci [Tábor 2019]

Za Horizont! [Tábor 2018]

Od 15. do 28. července 2018 jsme tábořili na louce u Sirotčího rybníka. Začtěte se do příběhu letošního letního tábora…

Za horizont! tábor

FOTOGALERIE Z LETNÍHO TÁBORA 

Bratři a sestry ze severu uposlechli volání našeho jarla Martena a rozhodli se přijet na sněm kmenů. Do jejich společnosti na sněmu vkládáme velké naděje. I díky jejich hlasům se rozhodne, zda nám jsou bohové nakloněni a náš plán tak dojde úspěšnému realizování. 

Pokračování textu Za Horizont! [Tábor 2018]

Ve stínu hvozdů [Tábor 2017]

Letní tábor statek

Letní stanový tábor v roce 2017 Ve stínu hvozdů nás přenesl mezi loupežníky. Přečtěte si, co naši účastníci zažili:

Účastníci jsou hned po příjezdu na cestě do tábora přepadeni bandou loupežníků, kteří obsadili nedaleké tábořiště. Pro loupežníky nemají nic cenného a před jistou smrtí je zachrání leda prokázání zručnosti a obratnosti. Tedy dovednosti, jimiž mohou přispět k bezproblémovému chodu loupežnické bandy, kterou vede Albrechta. Samotného výcviku zajatých táborníků se chopí její sestra Drahuna a snaží se je převychovat na alespoň trochu schopné loupežníky…

VÝBĚR FOTOGRAFIÍ | VŠECHNY FOTOGRAFIE 

Pokračování textu Ve stínu hvozdů [Tábor 2017]

Volání divočiny [Tábor 2016]

Dobrodružný pobyt v pralese po stopách ztracené expedice byl plný zvratů, nebezpečí i napětí. Čtěte táborový příběh v článku…

Táboření Volání divočiny se konalo od 17. do 30. července 2016 v Albrechticích u Drahonic (okr. Strakonice). FOTOGALERIE STATEK  | FOTOGALERIE SCHIMAN  | TÁBOROVÝ WEB

Pokračování textu Volání divočiny [Tábor 2016]

Ztraceni v bouři [Tábor 2014]

Od 13. do 26. července 2014 jsme opět, s roční pauzou, tábořili v podsadových stanech, užívali si přírody a pěkného počasí, podnikali nejrůznější dobrodružství a zažívali krásné okamžiky s novými i starými přáteli. Tentokrát jsme využili nabídky tábořit na louce u Sirotčího rybníka u Drahonic v jižních Čechách. Největší výhodou byla bezprostřední blízkost rybníka, kterého jsme hojně využívali. Ačkoliv voda a rybník se náramně hodil k tématu letošního táboření – celých 14 dní jsme se totiž plavili jako námořníci s naším Admirálem za dobrodružstvím… FOTOGALERIE

Pokračování textu Ztraceni v bouři [Tábor 2014]

Tenkrát na východě [Tábor 2012]

Od 30.6. do 14.7. jsme pořádali zážitkový stanový tábor pro mládež pod názvem Tenkrát na východě. Tábořili jsme letos nově na Farské louce v Jizerských horách. Táborníci se jako účastníci výměnného pobytu v Číně zapletli do záchrany světa, učili se kung-fu, došlo i na vysvobození opičího krále a setkání hned se dvěma bohyněmi.

Pokračování textu Tenkrát na východě [Tábor 2012]